Katten med det vilde look og det tamme, kærlige temperament!

 

4 x RW, SGC

Dushara The Way You Look Tonight

 

Min "hjertekat".

 

Født 16. 3. 2008

 

Way har vist sin kvalitet som avlskat både i mit og i andre opdræt.

 

 

 

Dushara Somali & Abyssinier

If you prefer English as your language

Visit us on Facebook:

 

Somalien og abyssinieren er den af alle racekatte der har det mest vilde look. Der er noget puma, ræv eller panter over denne spændende og ret sjældne katterace. Somalien/abyssinieren har en måde at springe på som de færreste andre racekatte kan leve op til. Den springer HØJERE end målet - sådan at den springer OP og så "falder" ned på bordet, skabet, eller træstubben.

 

Somalien/Abyssinieren er ikke en af verdens store katte - men den er så muskuløst og elegant bygget at den overrasker ikke bare i sin tyngde men også i hvad den kan og vil. Intet sted er for højt til at en somali/aby kan og vil hoppe der op. Den er bygget som en springfjeder.

 

Det er en livlig og meget aktiv kat der elsker at tage den for fulde drøn gennem hele haven eller hele huset.

 

Det skønne ved somalien og Abyssinieren er - at lige så VILD den ser ud - lige så TAM er den.

Man skal lede længe for at finde en kat der er SÅ kælen og kærlig som somalien/abyssinieren. Den stamper med poterne, spinder og gnider hovedet i bare glæde over at blive kælet med.

Langt de fleste somalier/Abyer vil sove i din seng og mange elsker at springe op på din ryg og ligge og flyde ud over din skulder.

 

Somalien/abyen er en rigtig stor personlighed - med snakketøjet i orden - som regel lavmeldt - som fuglekvidder eller et lille vandfald - men snakkes skal der og alt hvad du gør eller ikke gør bliver kommenteret. Forvent at blive skældt ud når somalien/abyen synes du fortjener det.

 

For at give vores katte mulighed for at opleve naturen i sikre omgivelser, så har vi både indhegnet hele haven og lavet løbegårde sådan at kattene kan komme ud og få sol, frisk luft, plads til at røre sig på, og bruge deres jagtinstinkter.

 

Men selv om vores katte på den måde har det bedste af alle verdener - frihed i sikkerhed - så kan de sagtens flytte ind og bo i en lejlighed. Blot skal man huske at sikre evt. altan eller vinduer - for det er ikke en race der bare sidder i et åbent vindue og kigger - er der noget åbent - så er der også kat ude. Og somaliens/abyens tamme og store personlighed gør den til en risiko i trafikken. Den er sikker på at biler kører uden om den og at alle den møder på sin vej - inklusive hunde - er søde og venlige og kun vil den det bedste. Desværre er det jo langt fra tilfældet.

 

Så vælger man at leve med disse skønne og unike katte - at tage sådan et stykke vild natur ind i hjemmet - så skal man huske på, at det vilde udseende dækker over en civiliceret og tam og helt speciel racekat - der skal beskyttes så den ikke kommer galt afsted.

 

Somalien/abyen er en kat der knytter sig specielt til deres mennesker. De har på mange måder mere temperament som en hund end som en kat. Det betyder også, at selv om man ikke har mulighed for at give somalien/abyen adgang til sikre udeforhold - så vil den ikke savne det sålænge dens ejer vil bruge tid på den og give den al den kærlighed den har brug for. Så får man til gengæld også hundrede fold tilbage - en kærlig og personlig kat med masser af liv og sjov; legesyg og fræk.

 

 

Hvad er så forskellen mellem somali og abyssinier ? Abyssinieren og somalien er søskende racer. Afhængigt af linierne har de samme temperament og personlighed - men abyssinieren er korthåret hvor somalien er semilanghåret. Så ønsker man en korthåret kat, hvor man kan se musklerne på katten - med det fantastiske vilde look af puma eller los - så er det helt naturlige valg en abyssinier. Alternativt en Korthåret Somali. Den korthårede somali er korthåret afkom i somali linierne. Den stambogsføres som enten abyssinier eller korthårssomali - udstillingsmæssigt er det en abyssinier men avlsmæssigt er det en somali. Det er skønne kælekatte ofte med en mere silkeblød pels end abyssinieren.

Ønsker man derimod en kat med en længere og mere silkeblød pels - så er den langhårede somali det helt rigtige valg. Og hvorfor ikke tage en af hver ? Det er to flotte og eksotiske katte at have i hjemmet.

 

Det er katte der i langt de fleste tilfælde ikke egner sig til at leve som alenekatte. Med mindre deres ejere går hjemme det meste af dagen. Ønsker man derfor kun at have en kat - så bør man anskaffe sig en voksen kat - og her er hunkattene oftest de mest selvstændige. Ikke at det betyder at de ikke er kælne - tværtimod så er sådan en voksen hunkastrat noget af det meste kælne man kan komme i nærheden af. Så en sådan kat kræver sin ejer/familie. I det hele taget er somalier og abyssinier katte der fylder i hjemmet og kræver sine mennesker - både når det gælder kæl og leg men OGSÅ når det gælder opdragelse. For sørger man ikke for at have regler og faste rammer omkring katten/e så kan de nemt blive nogle frygtelige hustyraner.

 

Når det gælder valg af kat - race og antal, alder og køn - en eller to - så har vi god erfaring med at hjælpe de nye somali og/eller abyssinierejere så både kat/te og ejer bliver glade og tilfredse sammen.

 

kontakt os på dusharasomali@gmail.com